Kiflicske gyorsan, kelesztés nélkül

Nagyon szeretem ezt a receptet, mert nem kell futtatni és kelesztgetni, csak összegyúrom és készülhetnek a hagyományos kiflik. Lehet virslivel megtölteni és feltekerni vagy pizzatésztának is használni ezt az alaptésztát, de persze így magában is nagyon finom kiflicske.

Hozzávalók:

  • 50 dkg pizzaliszt
  • 3 dl tej
  • 3 dkg puha vaj
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2 kk só
  • 1 kk cukor

Elkészítés:

Egy nagy tálba átszitáljuk a lisztet, majd hozzáaadjuk a sót és a cukrot, valamint összemorzsolva az élesztőt, ezután jöhet a vaj és a langyos tej is hozzá. Kézzel alaposan összedolgozzuk, amíg egy szép puha, nyújtható tésztát kapunk.

A tésztát két részre szedjük, majd lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk. Háromszög alakú cikkeket vágunk, melyeket egynként jó szorosan feltekerünk.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a tetejét tejjel, és tetszés szerint meg is szórhatjuk.

Tipp: Fokhagymaporral és durva szemű tengeri sóval megszórva is próbáljátok ki!

Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük 15-20 perc alatt szép aranybarnára.