Nagyon szeretem ezt a receptet, mert nem kell futtatni és kelesztgetni, csak összegyúrom és készülhetnek a hagyományos kiflik. Lehet virslivel megtölteni és feltekerni vagy pizzatésztának is használni ezt az alaptésztát, de persze így magában is nagyon finom kiflicske.
Hozzávalók:
- 50 dkg pizzaliszt
- 3 dl tej
- 3 dkg puha vaj
- 3 dkg friss élesztő
- 2 kk só
- 1 kk cukor
Elkészítés:
Egy nagy tálba átszitáljuk a lisztet, majd hozzáaadjuk a sót és a cukrot, valamint összemorzsolva az élesztőt, ezután jöhet a vaj és a langyos tej is hozzá. Kézzel alaposan összedolgozzuk, amíg egy szép puha, nyújtható tésztát kapunk.
A tésztát két részre szedjük, majd lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk. Háromszög alakú cikkeket vágunk, melyeket egynként jó szorosan feltekerünk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a tetejét tejjel, és tetszés szerint meg is szórhatjuk.
Tipp: Fokhagymaporral és durva szemű tengeri sóval megszórva is próbáljátok ki!
Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük 15-20 perc alatt szép aranybarnára.