Csokis muffin

Hozzávalók:

  • 280 g liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 200 g tejföl
  • 190 ml olaj
  • 190 g kristálycukor
  • csipetnyi só
  • 2 ek kakaópor
  • 1 tábla magas kakaó tartalmú étcsokoládé
  • tetszés szerint dió vagy mandula a tetejére

Elkészítés:

Egy nagy keverőtálba mérjük a lisztet, elkeverjük a sütőporral, kakaóporral és a csipetnyi sóval. Külön tálban kissé felverjük a 2 egész tojást a vaníliás cukorral, egy másik tálban alaposan elkeverjük a tejfölt és olajat a kristálycukorral. Ezeket a liszthez adjuk, és egy spatulával már minél kevesebb kevergetéssel egyenletes tésztává összedolgozzuk. Beledaraboljuk az étcsokoládét és összeforgatjuk a tésztával.

Muffin sütőbe muffin papírokat rakunk, ennek hiányában kivajazzuk és lisztezzük a sütőformát, és belekanalazzuk a tésztát. Tetejét végül megszórhatjuk aprított dióval vagy mandulával.

Tipp: Ez egy alap mennyiség, ebből 12 db nagyméretű muffint kapunk, én ha vendégeket várok másfél adagot készítek és nem keverem bele egyből a kakóport, hanem a teljesen összeállt tésztát megfelezem és felébe teszek kakaóport, csokoládét, másik felét pedig meghagyom vaniliásra és abba kerülhet valami gyümölcs, akár befőttből is. (Pl.: Barackos muffin, személyes kedvencem 2 bögre friss cseresznyével vagy nektarinnal)

Előmelegített sütőben 190 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.

Barackos és csokis muffin