Hozzávalók:
- 280 g liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 200 g tejföl
- 190 ml olaj
- 190 g kristálycukor
- csipetnyi só
- 2 ek kakaópor
- 1 tábla magas kakaó tartalmú étcsokoládé
- tetszés szerint dió vagy mandula a tetejére
Elkészítés:
Egy nagy keverőtálba mérjük a lisztet, elkeverjük a sütőporral, kakaóporral és a csipetnyi sóval. Külön tálban kissé felverjük a 2 egész tojást a vaníliás cukorral, egy másik tálban alaposan elkeverjük a tejfölt és olajat a kristálycukorral. Ezeket a liszthez adjuk, és egy spatulával már minél kevesebb kevergetéssel egyenletes tésztává összedolgozzuk. Beledaraboljuk az étcsokoládét és összeforgatjuk a tésztával.
Muffin sütőbe muffin papírokat rakunk, ennek hiányában kivajazzuk és lisztezzük a sütőformát, és belekanalazzuk a tésztát. Tetejét végül megszórhatjuk aprított dióval vagy mandulával.
Tipp: Ez egy alap mennyiség, ebből 12 db nagyméretű muffint kapunk, én ha vendégeket várok másfél adagot készítek és nem keverem bele egyből a kakóport, hanem a teljesen összeállt tésztát megfelezem és felébe teszek kakaóport, csokoládét, másik felét pedig meghagyom vaniliásra és abba kerülhet valami gyümölcs, akár befőttből is. (Pl.: Barackos muffin, személyes kedvencem 2 bögre friss cseresznyével vagy nektarinnal)
Előmelegített sütőben 190 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.