Hozzávalók:
Pite tészta:
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg margarin
- 1 kis pohár tejföl
- 10 dkg cukor
- 1 tk reszelt citromhéj
- csipetnyi só
Túrós töltelék:
- 20 dkg túró
- 1 db tojás
- 1 ek tejföl
- 3 ek kristálycukor
- 1 ek búzadara
Gyümölcsös réteg:
- 12 db közepes szilva
- fahéjas barnacukor
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, utána késsel hozzá kockázzuk a margarint, majd a tejfölt és a cukrot is hozzáadjuk (só és citromhéj is ide kerül) és gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. Amint összeállt a tésztánk tegyük be a hűtőbe, amíg előkészítjük a túrós-gyümölcsös tölteléket.
A túrót, tejfölt, cukrot, búzadarát és egy tojás sárgáját összekeverjük. A szilvákat alaposan megmossuk, kimagozzuk és négybe vágjuk.
Hűtőből kivéve ketté osztjuk a tésztát, majd kivajazott, kilisztezett kerek formába nyújtjuk vagy simítjuk a tészta egyik felét (ha nyújtjuk, óvatosan emeljük be a tepsibe mert könnyen szakad). A tésztára egyenletesen eloszlatjuk a túrós tölteléket, majd erre szépen körberakjuk a szilva szeletek, amiket mindenhol megszórunk fahéjas barnacukorral. Erre jöhet a tésztánk másik fele kézzel rámorzsálva, vagy nagy lyukú reszelőn ráreszelve.
Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük, hogy a teteje szép aranybarna legyen.