Barackos muffin

Hozzávalók:

  • 280 g liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 200 g tejföl
  • 190 ml olaj
  • 190 g kristálycukor
  • csipetnyi só
  • 3 db nektarin (keményebb) vagy 4-5 kisebb sárgabarack
  • tetszés szerint egy marék dió a tetejére

Elkészítés:

Egy nagy keverőtálba mérjük a lisztet, elkeverjük a sütőporral és a csipetnyi sóval. Külön tálban kissé felverjük a 2 egész tojást a vaníliás cukorral, majd alaposan elkeverjük a tejfölt és olajat a kristálycukorral. Ezeket a liszthez adjuk és egy spatulával már minél kevesebb kevergetéssel egyenletes tésztává összedolgozzuk. A barackokat alaposan megmossuk, kivesszük a magját és belekockázzuk a tésztába, majd összeforgatjuk.

Muffin sütőbe muffin papírokat rakunk, ennek hiányában kivajazzuk és lisztezzük a sütőformát, és egyenlően elosztva belekanalazzuk a tésztát. Tetejét megszórhatjuk durvára aprított dióval.

Tipp: Ha télen szeretnénk elkészíteni, lehet barackbefőttet is használni, csak csepegtessük öblítsük le vizzel a barackokat mielőtt a tésztahoz adjuk.

Előmelegített sütőben 190 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.