Alap piskóta

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 4 ek kristálycukor
  • 4 ek langyos víz
  • 6 ek liszt
  • 1,2 csomag sütőpor

Elkészítés:

Egy keverőtálba a tojások fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Egy másik edényben 4 tojás sárgájákatt a kristálycukorral és a langyos vízzel fehéredésig robotgéppel kikeverjük, amihez hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Az így kapott keveréket spatulával a fehérje habhoz adjuk és egy kivajazott, kilisztezett kerek csatos tortaformába öntjük.

Tipp: Legegyszerűbb töltelék, főleg eperszezon idején, ha veszünk habtejszínt, porcukorral felverjük és a piskóta közé kenjük jó sok gyümölccsel. Lehet színezni szörppel, a tejszínes réteg előtt megkenhetjük a piskótánkat lekvárral. Ugyanúgy barack-baracklekvár is jó, kinek mi a kedvence.

Előmelegített sütőben 200 fokon világosra sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.