Picik és nagyok kedvence. Gabi Mamától tanult klasszikus kevert tésztás pitécske, igazi vendégváró minden évszakban. Mindig nagy sikert arat, és igazán kakaós, csokis, olyan magyar Brownie, nekünk csak a kakaós kevert pite marad.
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 50 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 5 dl tej
- 8 dkg kakópor
- 30 dkg liszt
- 2 csomag sütőpor
- Mandula, dió, étcsokoládé ízlés szerint
Elkészítés:
Egy nagy keverőtálban a tojásokat a cukorral és a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tej felét és tovább keverjük. Beleszórjuk a kakóport, megkeverjük, végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a maradék tejet is, majd együtt jól kikeverjük.
A kapott masszát, kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük. Tetejét megszórhatjuk mandulával vagy dióval, de mehet bele 1 tábla magas kakaó tartalmú étcsokoládé is darabolva.
Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.