Sajttorta

Hozzávalók:

  • 22 dkg kakaós teljes kiőrlésű keksz (kb másfél csomag Győri édes)
  • 15 dkg puha vaj
  • 60 dkg natúr vajkrém
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 ek liszt
  • 3 ek tejföl
  • 3 db tojás

Elkészítés:

Először a kekszet aprítógép segítségével ledaráljuk, összekeverjük a felolvasztott vajjal, majd egy 22 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 5 percig elősütjük, ezután kivesszük és hagyjuk kihűlni.

Kézi robotgéppel elkeverjük a sajtkrémet, a cukrot, vaníliás cukrot, a lisztet és a tejfölt, majd egyesével keverjük bele a tojásokat. Pár perc alatt sima, habos keveréket kapunk, melyet a kihűlt keksz alapra öntünk.

Előmelegített sütőben 170 fokon sütjük 40-45 percig, hogy a teteje szép aranybarna legyen.

Tipp: Amíg a sütőben sül a sajttorta, öntetet is készíthetünk hozzá. Fagyasztott vagy friss gyümölcsöt cukorral, vízzel, citromlével felforralunk, majd botmixer segítségével összezúzzuk. Ha túl sűrű, akkor lehet hozzá még vizet rakni, ha túl híg, akkor nagyon pici pudingporral szoktam sűríteni. Végül átpaszírozzuk és tálaláskor jól meglocsoljuk vele.