Tojáskrém

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • 6 dkg margarin
  • 1 teáskanál mustár
  • 3 szál vastagabb újhagyma

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, majd leöntjük róluk a vizet, leöblítjük hideg vízzel, és amíg hagyjuk hűlni, addig dolgozunk a többi hozzávalóval.

Robotgéppel habosra keverjük a sóval a margarint és a tejfölt. Belekeverjük kanállal a mustárt és az apróra vágott hagymát, majd nagylyukú reszelőn belereszeljük a főtt tojásokat és alaposan összekeverjük. Ezután már kenhetjük is a pirítósunkra. Hűtve tároljuk.

Tipp: Adhatunk hozzá borsot, snidlinget, petrezselymet, lehet sima margarin helyett akár vajkrémmel is készíteni, mindenhogyan finom.