Pisztáciás sajttorta

Sütés nélküli pisztáciás ízbomba. Kizárólag pisztáciarajongóknak!

Hozzávalók:

  • 150 g csokis keksz
  • 30 g vaj
  • 15 ml tej
  • 2 dl habtejszín
  • 500 g mascarpone
  • 3 ek porcukor
  • 200 g pisztáciakrém (3 ek a krémbe keverve, maradék a tetejére)
  • 2 marék sótlan magkeverék vagy pisztácia

Tipp: A pisztáciakrém minimum 45% pisztáciát tartalmazzon!

Elkészítés:

A kekszet aprítóval ledaráljuk, majd összekeverjük a megolvasztott vajjal és a tejjel, majd egy csatos tortaforma aljába nyomkodjuk.

Egy nagy keverőtálba kézi robotgéppel elkezdjük keverni a habtejszínt a porcukorral (nem kell teljesen felverni), majd hozzá adjuk a mascarponét és a pisztáciakrémet is. A kapott krémet a kekszes alapra simítjuk és pár órára fagyasztóba tesszük.

Hűtést követően kivesszük a fagyasztóból, tetejére tetszőlegesen csorgatjuk a maradék pisztáciakrémet és megszórjuk a magvakkal. Fogyasztás előtt várjunk egy kicsit, hogy ne legyen teljesen dermedt, innentől már csak sima hűtőben tároljuk, már ha maradt mit a hűtőbe tenni.