Sütés nélküli pisztáciás ízbomba. Kizárólag pisztáciarajongóknak!
Hozzávalók:
- 150 g csokis keksz
- 30 g vaj
- 15 ml tej
- 2 dl habtejszín
- 500 g mascarpone
- 3 ek porcukor
- 200 g pisztáciakrém (3 ek a krémbe keverve, maradék a tetejére)
- 2 marék sótlan magkeverék vagy pisztácia
Tipp: A pisztáciakrém minimum 45% pisztáciát tartalmazzon!
Elkészítés:
A kekszet aprítóval ledaráljuk, majd összekeverjük a megolvasztott vajjal és a tejjel, majd egy csatos tortaforma aljába nyomkodjuk.
Egy nagy keverőtálba kézi robotgéppel elkezdjük keverni a habtejszínt a porcukorral (nem kell teljesen felverni), majd hozzá adjuk a mascarponét és a pisztáciakrémet is. A kapott krémet a kekszes alapra simítjuk és pár órára fagyasztóba tesszük.
Hűtést követően kivesszük a fagyasztóból, tetejére tetszőlegesen csorgatjuk a maradék pisztáciakrémet és megszórjuk a magvakkal. Fogyasztás előtt várjunk egy kicsit, hogy ne legyen teljesen dermedt, innentől már csak sima hűtőben tároljuk, már ha maradt mit a hűtőbe tenni.
