Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 bögre tejföl
- 1 bögre olaj
- 1 bögre kristálycukor
- 200 g (1 üveg) 45%-os pisztáciakrém
- fél tábla magas kakaó tartalmú étcsokoládé
- 2 marék sós pisztácia
Elkészítés:
A héjától megszabadított pisztáciákat először aprítógéppel vagy mozsár segítségével durvára törjük. Egy nagy keverőtálba mérjük a lisztet, elkeverjük a sütőporral. Külön tálban kissé felverjük a 2 egész tojást a vaníliás cukorral, egy másik tálban pedig alaposan elkeverjük a tejfölt és olajat a kristálycukorral. Ezeket a liszthez adjuk, először a tojásos, majd a tejfölös keveréket és egy spatulával már minél kevesebb kevergetéssel egyenletes tésztává összedolgozzuk. Egy evőkanálnyit keverünk ehhez a masszához a pisztáciakrémből. Beledaraboljuk az étcsokoládét és az aprított pisztácia egy harmadát, majd összeforgatjuk a tésztával.
Muffin sütőbe muffin papírokat rakunk, ennek hiányában kivajazzuk és lisztezzük a sütőformát, és belekanalazunk 1-1 evőkanálnyit, majd erre kerül 1-1 teáskanálnyi pisztaciakrém és erre megint egy kevés muffin tészta. Tetejét végül megszórjuk a maradék pisztáciával.
Előmelegített sütőben 190 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizük, hogy a közepe ne legyen nyers.

Ha tetszett a pisztáciás muffin, akkor probáljátok ki a barackos vagy csokis verziót is!
