Eperszezon idején mindig készítek egy kis habos-babos, krémes finomságot. Ha nem a tejszínhabba keverem, akkor pudingra szórom vagy tojáshabba csempészem. Itt egy egyszerűen összekeverhető finomság, ha beszereztük a friss epret hozzá.
Hozzávalók:
Alap tésztához:
- 180 g liszt
- 1 csipet só
- 95 g margarin
- 50 g porcukor
- 3 ek tejföl
- 1 tojássárgája
Gyümölcsös krémhez:
- 40 dkg eper
- 3 dl habtejszín
- 2*3 ek kristálycukor
- 1 csomag zselatin fix
- 5 dl tej
- 1 csomag vanlília ízű pudingpor
Elkészítés:
A tésztához először a lisztbe kockázzuk a margarint, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval és 30 percre hűtőben pihentetjük. Ezt követően lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát és egy kivajazott, kilisztezett tortasütő formába simítjuk. 180 fokra előmelegítjük a sütőt és nehezékkel elősütést végzünk. Ehhez lefedjük a tésztát alufóliával, amibe szórunk babot vagy lencsét és így sütjük 10 percen keresztül, majd nehezék nélkül további 15-20 percig.


Ha megsült az alaptészta, hagyjuk hűlni, majd közben elkészítjük a krémeket. Először a pudingporból, tejből és 3 ek kristálycukorból pudingot főzünk. Az elkészült pudingot még melegen a tésztára öntjük és hagyjuk dermedni. Megmossuk az epreket, majd a felét kockákra vágjuk, amit a megdermedt pudingos rétegre szórunk.

Az epres krémhez az eper másik felét leturmixoljuk, majd átpaszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek bele a krémbe. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadunk 3 evőkanál kristálycukrot, az átpaszírozott eperlevet és a legvégén a zselatin fixet, ami után már csak kevés keverés szükséges.
Utolsó lépésként ezzel az epres habbal lefedjük az epres, pudingos tészta alapot.
Tipp: Kedvünkre dekorálhatjuk, akár eperlével, vagy friss eperrel díszíthetjük. Én hagytam egy kevés friss eperlevet, amit a tetejére csepegtettem.

