Ebbe a receptbe kicsit hamis a CLAFOUTIS, avagy a francia cseresznyés pite, de be is bizonyítja, hogy bármilyen idény szerinti gyümölccsel megállja a helyét.
Hozzávalók:
- 6 db
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 1,5 dl tejszín
- 1 dl tej
- Kb 40 dkg cseresznye (cseresznye helyett lehet barack, szeder, áfonya és/vagy ezek ezek keveréke)
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a sütőporral, cukrokkal, egy citrom héjjával, valamint a habosra vert tojásokkal. Szépen apránként hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, ami után palacsintatészta állagot kapunk. Egy sütőformát kivajazunk, majd beleszórjuk a tetszőleges gyümölcsöket és ráöntjük a sűrű masszát.

Az eredeti receptben a cseresznyék magozatlan formában kerülnek a süteménybe.
Én sárga barackot kockáztam és szederrel színesítettem. Ízlés szerint mehet bele fahéj is.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb 30-40 percig sütjük.
