Nyári meleg napokon egy grillezés után a tökéletes desszert fagyi helyett, vagy mellé.
Hozzávalók:
- 500 g natúr friss krémsajt (mascarpone)
- 400 ml habtejszín
- 3 ek porckor
- 2 citrom
- 1 lime
- 200 ml 50%-os citromlé
- 300 g babapiskóta
Elkészítés:
A friss citromok és a lime héját lereszeljük, és kifacsarjuk levüket, majd félre tesszük. Kézi robotgép segítségével a habtejszínt a porcukorral felverjük, elkeverjük a mascarponét a citrusok levével és hozzákeverjük a tejszínhabunkhoz, ha nem elég édes így, ízlés szerint még édesíthejük porcukorral. Az 50%-os citromlevet egy tálba öntjük és ebbe forgatjuk meg rövid ideig a babapiskótákat, melyekkel egy nagy üvegtálba rétegezzük a krémünket. Végül a tetejét díszítjük a lereszelt citrushéjakkal.

