Virslis falatkák

Virslis falatkák

Gyerekzsúrokra vagy vendégvárónak nálunk mindig készül egy tepsi a mini virslis falatkákból, legyen szó szülinapi buliról vagy halloweenról, vagy csak ha nassolnánk valamit a hétvégén. Könnyen és gyorsan elkészül.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A leveles tésztát deszkán kissé sodrófával átnyújtjuk, majd hosszában ketté vágjuk. Megkenjük ketchuppal vagy mustárral, rászórjuk egyenletesen a reszelt sajtot és 2-2 virlslit teszünk egymás mellé hosszában a tészták legaljára és szorosan feltekerjük.

Tetszőleges nagyságú falatkákat vágunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük azokat. Megkenjük a felvert tojással és szórunk rájuk szezámmagot.

Tipp: Aki szereti a fokhagymát, sütés előtt szórja meg a falatkákat egy kis fokhagymaporral.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 perc alatt készre sütjük.