Házi raffaello golyó

A gyerekek nagy kedvence a kókuszgolyó és a raffaello golyó is. Kipróbáltuk milyen amikor itthon együtt csináljuk, így ők is jól érzik magukat míg hempergetik és közben kóstolgatják is az egyik kedvenc édességüket.

Elkészítési idő: kb 30 perc

Hozzávalók:

  • 3 csapott evőkanál liszt
  • 5 csapott evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 30 dkg apró kókuszreszelék
  • 10 dkg mandula pálcika

Elkészítés:

A lisztet és cukrot egy főzőedénybe elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet és csomómentesre keverjük. Ezután lassú tűzön krémes állagúra felfőzzük. Hozzáadjuk a margarint és a kókuszreszelékből 20 dkg-ot, majd tovább főzzük néhány percig. Ha besűrősödött kész is és hagyhatjuk lehűlni.

A már hideg krémből kis gombócokat formázunk, melyek közepébe szúrunk egy-egy mandulapálcikát, majd megforgatjuk a maradék kókuszreszelékbe. Fogyasztásig hűtve tároljuk.