Citromkrémes pite

Könnyű, savanykás, citromos sütemény, ha szeretnénk valami gyors finomságot desszertnek.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A leveles tésztákat kissé kinyújtjuk, majd megszórjuk egyenletesen porcukorral. Lereszeljük a citromok héjját és annak felét is a nyújtott tésztákra szórjuk. Ezt követően feltekerjük és kb 1 cm-es tekercseket vágunk. 24 cm-es tortaformát kevés olajjal megkenünk és ebbe helyezzük a tésztát, kézzel összelapítjuk, hogy rendesen betakarja a sütőformát.

Előmelegített sütőben 190 fokon 20 percig sütjük ezt a pitealapot.

A citromok levét kifacsarjuk, ez kb 120 ml citromlé, majd120 g porcukrral és a maradék citromhéjjal összekeverjük. A tojásokat kissé felverjük a vaníliáscukorral, ezt a citromléhez keverjük. Forrralt víz felett elkezdjük melegíteni hőálló keverőtálban ezt a tojásos masszát és krémmé főzzük.

Ha már elég sűrű, akkor ráöntjük a leveles tészta alapra és a sütő grill fokozatán 2-3 percig betesszük így is sülni.

Ha kivettük, nem baj ha remegős, szobahőmérsékleten friss gyümölcsokel ehetjük is.