Német almás pite

Hozzávalók:

  • 1,5 kg alma
  • 4 db tojás
  • 150 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 120 ml tej
  • 40 g vaj
  • 120 g liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1 marék mandula
  • fahéj

Elkészítés:

Egy keverőtálba ütjük a 4 egész tojást, utána hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és egy kis kanál fahéjat, majd egy robotgép segítségével elkezdjük összedolgozni a tésztát, amihez 3 részletben adagoljuk a tejet is. Ezt követően mehet bele az olvasztott vaj és a sütőporral elkevert liszt is. Amint összeállt egy egyenletes folyós massza, kész is vagyunk.

Az almákat megmossuk, kimagozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt magasfalú tepsibe vagy püspökkenyér sütőformába rétegezzük az almaszeleteket, majd kanalazunk rá a tésztából. Addig ismételjük a rétegeket, hogy a tetejére még jusson a nyers tésztából. Ezt meghintjük még egy kis fahéjas cukorral és rádobálunk mandulaszeleteket.

Előmelegített sütőben 170 fokon 50-55 percig sütjük, ha elkészült, tetejét megszórhatjuk porcukorral.