Narancsos-diós pite

Hozzávalók:

Narancsos-diós alaptészta:

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 ek liszt
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1 narancs reszelt héja

Krém:

  • 12 dkg mascarpone
  • 1 dl habtejszín
  • 8 dkg Nutella

Tetejére:

  • 1 tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 1 marék mandula vagy dióféle
  • olaj

Elkészítés:

A narancsos-diós alappitéhez a tojásfehérjéket csipet sóval, robotgéppel kemény habbá verjük, majd beletesszük a cukrot és tovább verjük 1-2 percig, amíg csillogó tojás habbá válik. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a reszelt narancshéjat, ezt óvatosan átkeverjük spatulával. A darált diót elkeverjük a liszttel és a szódabikarbónával, majd a tojásokhoz keverjük. Az így kapott tésztát sütőpapírral bélelt magas falú tepsibe vagy kerek tortaformába öntjük.

Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.

Tűpróbával ellenőrizhetjük. Ha kész deszkára borítjuk és hagyjuk kihűlni, addig összeállítjuk a krémet.

A krémhez a tejszínhabot felverjük, a nutellát és a mascarponet elkeverjük, majd a felvert tejszínhabhoz adjuk egy spatulával. Ízlés szerint még lehet porcukrot hozzáadni a tejszínhab felverésekor, ha valaki édesebben szereti.

A tetejére a csokit fém edénybe összetörjük, majd gőz fölött felolvasztjuk pici olajjal és a krémmel megkent piskótára csorgatjuk tetszés szerint, majd serpenyőben enyhén pirított mandulával díszítjük.