Kakaós kevert pite

Picik és nagyok kedvence. Gabi Mamától tanult klasszikus kevert tésztás pitécske, igazi vendégváró minden évszakban. Mindig nagy sikert arat, és igazán kakaós, csokis, olyan magyar Brownie, nekünk csak a kakaós kevert pite marad.

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 50 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 8 dkg kakópor
  • 30 dkg liszt
  • 2 csomag sütőpor
  • Mandula, dió, étcsokoládé ízlés szerint

Elkészítés:

Egy nagy keverőtálban a tojásokat a cukorral és a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tej felét és tovább keverjük. Beleszórjuk a kakóport, megkeverjük, végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a maradék tejet is, majd együtt jól kikeverjük.

A kapott masszát, kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük. Tetejét megszórhatjuk mandulával vagy dióval, de mehet bele 1 tábla magas kakaó tartalmú étcsokoládé is darabolva.

Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.