Cukkinis-répás édes pite

(Cukkinis kenyér)

Hozzávalók:

  • 3 bögre liszt   
  • 1 tk só
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 4 tk sütőpor
  • 2 tk fahéj
  • 1/4 bögre durvára darált dió
  • 1/2 bögre mazsola
  • 4 cs vaníliás cukor
  • 2 bögre kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 2/3 bögre olaj
  • 2 és1/2 bögre reszelt cukkini (1 közepes cukkini)
  • 1/2 bögre reszelt sárgarépa (1 közepes sárgarépa)

Elkészítés:

A sárgarépát, cukkinit, meghámozzuk és kis lyukú reszelőn (sajtreszelő) lereszeljük, a diót pedig mozsárban összetörjük, vagy aprítóval kisebb darabokra aprítjuk. Egy nagy keverőtálban összekeverjük a lisztet, sót, szódabikarbónát, sütőport, fahéjat, majd hozzá keverjük a diót és mazsolát is. Egy másik tálban felverjük a tojásokat a kristálycukorral, amihez hozzáadjuk az olajat és a vaníliás cukrot. Ezt követően váltakozva keverjük az anyagokat  (lisztes keverék, répa, cukkini). Ízlés szerint több dió, mazsola, étcsokoládé hozzáadható!

Az így kapott tésztát, kizsírozott, zsemlemorzsával hintett őzgerinc formába öntjük.

Előmelegített sütőben 190 fokon  kb 1 órát sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Cukkinis répás édes pite