Citromos tiramisu

Citromos tiramisu

Nyári meleg napokon egy grillezés után a tökéletes desszert fagyi helyett, vagy mellé.

Hozzávalók:

  • 500 g natúr friss krémsajt (mascarpone)
  • 400 ml habtejszín
  • 3 ek porckor
  • 2 citrom
  • 1 lime
  • 200 ml 50%-os citromlé
  • 300 g babapiskóta

Elkészítés:

A friss citromok és a lime héját lereszeljük, és kifacsarjuk levüket, majd félre tesszük. Kézi robotgép segítségével a habtejszínt a porcukorral felverjük, elkeverjük a mascarponét a citrusok levével és hozzákeverjük a tejszínhabunkhoz, ha nem elég édes így, ízlés szerint még édesíthejük porcukorral. Az 50%-os citromlevet egy tálba öntjük és ebbe forgatjuk meg rövid ideig a babapiskótákat, melyekkel egy nagy üvegtálba rétegezzük a krémünket. Végül a tetejét díszítjük a lereszelt citrushéjakkal.