Hozzávalók:
- 200 g friss spenót (alapos tisztítás, válogatás után)
- 150 g chedar sajt
- 50 g trapista sajt
- 1 csomag friss leveles tészta
- 200 ml főzőtejszín
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk és belerakjuk a zúzott fokhagymát és a spenótot, majd 5 percig folymatosan kevergetjük, közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Ha már láthatóan fonnyadt lett a spenót, öntsük fel a főzőtejszínnel és adjuk hozzá reszelve a trapista sajtot és forraljuk össze. A friss leveles tésztát kissé megnyújtjuk és elossszuk rajta a kissé hűlt spentótos masszát, majd ráreszeljük a chedar sajtot is. Feltekerjük amilyen szorosan tudjuk, majd kb 3 centis vastag szeletekre vágjuk és fektetve egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük az így kapott kis csigákat, tekercseket.

A tojást felverjük és megkenjük vele a csigákat.
Tipp: A megkent csigákat megszórhatjuk fokhagymaporral, ha szeretjük a fokhagymásabb ízeket vagy helyette, akár mellette megszórhatjuk szezámmaggal is.

Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 15-20 percig.

