spenótos csiga

Spenótos csiga

Hozzávalók:

  • 200 g friss spenót (alapos tisztítás, válogatás után)
  • 150 g chedar sajt
  • 50 g trapista sajt
  • 1 csomag friss leveles tészta
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk és belerakjuk a zúzott fokhagymát és a spenótot, majd 5 percig folymatosan kevergetjük, közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Ha már láthatóan fonnyadt lett a spenót, öntsük fel a főzőtejszínnel és adjuk hozzá reszelve a trapista sajtot és forraljuk össze. A friss leveles tésztát kissé megnyújtjuk és elossszuk rajta a kissé hűlt spentótos masszát, majd ráreszeljük a chedar sajtot is. Feltekerjük amilyen szorosan tudjuk, majd kb 3 centis vastag szeletekre vágjuk és fektetve egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük az így kapott kis csigákat, tekercseket.

A tojást felverjük és megkenjük vele a csigákat.

Tipp: A megkent csigákat megszórhatjuk fokhagymaporral, ha szeretjük a fokhagymásabb ízeket vagy helyette, akár mellette megszórhatjuk szezámmaggal is.

Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 15-20 percig.