Hozzávalók:
- 1 nagy sütőtök
- 2 kis fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 kápia paprika
- 1 krumpli
- 1 sárgarépa
- oliva olaj
- só, bors
- vegeta vagy 2 db tyúkhúsleves kocka
- 200 ml főzőtejszín
- szerecsendió
- méz
Elkészítés:
A sütőtököt meghámozzuk, majd félbevágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, mellé helyezünk 1 a héjától megpucolt vöröshagymát, egészben a megmosott paprikát és a tetején enyhén levágott fohagymát. A krumplit és sárgarépát meghámozva, felkockázva a sütőtökbe rakjuk. Meglcsoljuk az egészet olivaolajjal, szórunk rá sót, borsot, majd egy órát 180 fokon sütjük ezeket az előkészített zöldségeket.

Egy lábasban olíva olajon a másik vöröshagymát felaprítva üvegesre pároljuk, majd hozzá adjuk az összesült zöldségeket (a paprikáról húzzuk le a héját és vegyük ki a magokat, a fokhagymát héjából kinyomva adjuk hozá). Rövid ideig kevergetve pároljuk együtt, majd öntsük fel vizzel, ezután adjunk hozzá vegeta fűszert vagy 2 db tyúkhúsleves kockát és kb 30 percig főzzük.

Botmixer segítségével az egészet leturmixoljuk, szükség esetén adunk hozzá sót, borsot. Ezt követően beleöntjük a főzőtejszínt és meghintjük szerecsendióval, adhatunk hozzá kevés vizet attól függően milyen sűrűre szeretnénk. Amint újra felforr még 1 percig főzzük, ügyeljünk, hogy ki ne fusson. Ha kész, elzárjuk és adunk hozzá 2 evőkanál mézet.