Nagyon diós, nagyon finom, bármilyen alkalomkor megállja a helyét ez a keksz. Nálunk a család karácsonyra kéri külön kis ajándékcsomagként minden éveben.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg puha vaj
- 20 dkg kristálycukor
- 1/2 kk sütőpor
- csipet só
- 2 tojás
- 25 dkg darált dió
- 10 dkg durvára vágott dió
- 180 g min. 50 %-os kakaótartalmú étcsokoládé
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk úgy, hogy a csokoládé darabkákat csak a végén dolgozzuk bele.

Tipp: Ha kevesebb diónk van otthon vagy szeretnénk a csokin kívül még ízesíteni, akkor hozzákeverhetünk zabpelyhet vagy kukoricapelyhet.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk pár mm vastagra, mint a mézeskalácsot, majd tetszőleges szaggatóval formákat szaggatunk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

Előmelegített sütőben180 fokon alsó-felső sütésen kb 15-20 perc alatt készre sütjük. A tepsiről melegen csúsztassuk le egy vágódeszkára és hagyjuk teljesen kihűlni.

Ha nem mindenki szereti otthon a diót, akkor próbáljátok ki a pudingporos színes kekszeket, a gyerekek szeretik készíteni no meg enni is!