Diós-csokis keksz

Nagyon diós, nagyon finom, bármilyen alkalomkor megállja a helyét ez a keksz. Nálunk a család karácsonyra kéri külön kis ajándékcsomagként minden éveben.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk úgy, hogy a csokoládé darabkákat csak a végén dolgozzuk bele.

Tipp: Ha kevesebb diónk van otthon vagy szeretnénk a csokin kívül még ízesíteni, akkor hozzákeverhetünk zabpelyhet vagy kukoricapelyhet.

A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk pár mm vastagra, mint a mézeskalácsot, majd tetszőleges szaggatóval formákat szaggatunk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

Előmelegített sütőben180 fokon alsó-felső sütésen kb 15-20 perc alatt készre sütjük. A tepsiről melegen csúsztassuk le egy vágódeszkára és hagyjuk teljesen kihűlni.

Ha nem mindenki szereti otthon a diót, akkor próbáljátok ki a pudingporos színes kekszeket, a gyerekek szeretik készíteni no meg enni is!