Clafoutis – A francia cseresznyés pite

Ebbe a receptbe kicsit hamis a CLAFOUTIS, avagy a francia cseresznyés pite, de be is bizonyítja, hogy bármilyen idény szerinti gyümölccsel megállja a helyét.

Hozzávalók:

  • 6 db
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • Kb 40 dkg cseresznye (cseresznye helyett lehet barack, szeder, áfonya és/vagy ezek ezek keveréke)

Elkészítése:

A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a sütőporral, cukrokkal, egy citrom héjjával, valamint a habosra vert tojásokkal. Szépen apránként hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, ami után palacsintatészta állagot kapunk. Egy sütőformát kivajazunk, majd beleszórjuk a tetszőleges gyümölcsöket és ráöntjük a sűrű masszát.

Az eredeti receptben a cseresznyék magozatlan formában kerülnek a süteménybe. 

Én sárga barackot kockáztam és szederrel színesítettem. Ízlés szerint mehet bele fahéj is.

Előmelegített sütőben 200 fokon kb 30-40 percig sütjük.