Paprikakrémes csigák

Egyszerű kelt tésztás sörkorcsolya, ha már unod a pogácsát. A sós sütemények szerelmeseinek ajánlom ezt a süteményt. Lehet csípősen is készíteni.

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 tk só
  • 30 ml étolaj + kenéshez
  • 1 tojás
  • 1 kk cukor
  • 2 dl tej
  • 20 dkg tömlős natúr sajtkrém
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 ek csemege vagy csípős paprikakrém ízlés szerint

A tésztához az élesztőt kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, a tojást és a tejet, majd ruganyos, lágy tésztává dagasztjuk. Letakarva hagyjuk, hogy a duplájára keljen a tésztánk.

A töltelékhez a sajtot lereszeljük, hozzákeverjük a sajtkrémet és a paprikakrémet.

A megkelt tésztát, lisztezett deszkán kinyújtjuk kb 40*40 cm-es nagyságúra, megkenjük a paprikás sajttal és szorosan feltekerjük. A tekercsből 3-4 cm  vastagságú szeleteket vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk közvetlen egymás mellé.

Tipp: Lehet kerek vagy szív alakú kapcsos formában is sütni, hogy mutatósabb legyen.

A csigák tetejét és az oldalát is megkenjük olajjal, majd további 30 percig kelesztjük.

Előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük. Ha már látjuk, hogy majdnem készek a csigák, a sütés utolsó perceiben mindegyik csiga közepére nyomunk egy kevés paprikakrémet és így készre sütjük.