Tökéletes sütés nélküli, gyerekekkel együtt készítős, élménygyűjtős sünis süti. Nincs jobb gyurmázós játék, mint amit meg lehet enni a munka végén.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 3 dl 50%-os sűrűségű szamóca szörp
- kb 2-3 ek baracklekvár
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 90 g étcsokoládé
- kókuszreszelék
- kevés étolaj
Elkészítés:
A darált kekszet összedolgozzuk a szörppel, majd adunk hozzá 2 evőkanál baracklekvárt, ha nem elég ragacsos, sűrű a lekvárunk akkor még rakhatunk bele, és egyenletes tésztává gyúrjuk. Kiveszünk a tésztából egy diónyi adagot, amihez hozzá gyúrjuk a kakaóport.
A maradék világos masszából megformázzuk a sünik testét a sötét masszából pedig az orruk hegyére görgetünk kis gombócokat.

Vízgőz felett egy kevés olajjal megolvasztjuk az étcsokoládét és óvatosan a sünik hátára csorgatjuk, majd megszórjuk kókuszreszelékkel. A sünik szemét készíthetjük a kakaós masszából is vagy az olvasztott csokiból óvatosan cseppentünk a formákra fogpiszkáló segítségével.
Tipp: Kókuszreszelék helyett lehet mandula pálcikákat vagy szotyit állítgatni sünitüskének.
